Québec nem örült maradéktalanul a hercegi párnak

Több száz lelkesen éljenző helybéli mellett néhány tiltakozó is fogadta vasárnap a főleg francia ajkúak lakta kanadai tartományban, Québecben a brit Vilmos herceget és feleségét, Catherine-t.

MNO
2011. 07. 03. 16:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cambridge hercege és hercegnője csütörtök óta tartózkodik Kanadában, az első hivatalos külföldi látogatásukon.

Vasárnap a hercegi pár a montreali Saint-Justine egyetemi kórházi központot kereste fel, amely előtt az őket éljenző több száz emberen kívül néhány tiltakozó is megjelent. A Reseau de Resistance du Quebecois (Québeci Ellenállási Mozgalom) nevű szeparatista mozgalom tagjai és a velük egyetértők „Paraziták, menjetek haza!” feliratú táblákat emeltek a magasba, egyikük pedig, egy 30 éves ügyvéd a Québec fölötti angol dominancia jelének minősítette a látogatást. Egy Vilmost és Catherine-t üdvözlő 51 éves helybeli francia viszont azt kérte, mondjanak neki egyetlen jó okot, ami miatt bárkit gyűlölni kellene. „Jó emberek” – közölte véleményét az ifjú házasokról.

A csütörtök óta tartó út a brit trónörökös, Károly herceg fia és menye számára eddig diadalmenet volt: bárhová mentek lelkes, jókívánságokat kiabáló tömeg fogadta őket.

Québecben két napot tölt a hercegi pár. Két évvel ezelőtt Károly trónörökös québeci látogatását kudarcba fullasztotta mintegy 200 hangosan ágáló szeparatista. A francia nacionalisták az úttestre ülve akadályozták a látogatók gépkocsijának haladását, elállták Károly herceg előtt az utat, és tojással dobálták meg a Károlyt és feleségét kísérő katonákat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.