Ramos döntött Kolumbia javára

<p>A labdarúgó Copa América A-csoportjában a nyitó mérkőzés után ma este folytatódtak a küzdelmek. Kolumbia Ramos első félidő végén szerzett góljával 1-0-ra legyőzte Costa Ricát Jujuyban, így – mivel Argentína csak döntetlent játszott Bolíviával – rögtön csoportja élére állt. A címvédő Brazília magyar idő szerint vasárnap este játszik Venezuelával.</p>

Pintér Patrick
2011. 07. 02. 21:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt már a találkozó előtt sejteni lehetett, hogy a több Európában légióskodó labdarúgót felvonultató Kolumbia fölényben fog játszani, s bizony nem kellett csalódnunk. A sárga-kékek eleinte távoli lövésekkel próbálták bevenni a végig kiválóan védő Moreira kapuját, de a Costa Rica-i kapus hosszú ideig állta a rohamokat. Alig fél óra elteltével emberhátrányba került Costa Rica, miután Brenes olyan durván szállt bele Pereába, hogy chilei Osses játékvezető nem is tehetett mást, mint kiállította a támadót.

A 45. percben aztán megtört a jég, már Moreira is tehetetlen volt, nem tudta ugyanis kellőképpen megzavarni a Guarín kiugratásával egyedül kilépő Ramost, aki balra elvitte mellette a labdát, majd kissé kisodródva a hálóba lőtt (1-0).

A második félidőre mit sem változott a játék képe, a kolumbiaiak távolról próbálkoztak elsősorban, majd Yepes fejese csattant a kapufán, más esetben pedig a közép-amerikai védők tisztáztak önfeláldozóan. Costa Ricának nem sok esélye volt az egyenlítésre, egy szabadrúgás ugyan az oldalhálóban landolt, de ezért nem járt pont. Kolumbia ezzel átvette a vezetést a csoportban.

KOLUMBIA–COSTA RICA 1-0 (1-0)
Jujuy, 23 de Agosto stadion, vezette: Osses (chilei).
Kolumbia: Martínez – Zuniga, Yepes, Perea, Armero – Bolívar, Guarín, Aguilar (Rodallega, 33.), Moreno (Gutiérrez, 69.) – Ramos, Falcao (Soto, 77.). Szövetségi kapitány: Hernán Dario Gómez.
Costa Rica: Moreira – Duarte, Acosta, Calvo, Salvatierra – Leal, Guzmán (Cubero, 74.), Madrigal (Martínez, 71.), Mora – Brenes, Campbell (Elizondo, sz.). Szövetségi kapitány: Ricardo La Volpe.
Gólszerző: Ramos (45.).
Kiállítva: Brenes (28.).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.