Rekordot döntött a Harry Potter + Képek

Rekordösszegű, 43,5 millió dolláros (8,3 milliárd forint) bevételt hozott a Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész a csütörtök éjszaka kezdődött egyesült államokbeli és kanadai vetítések során a Warner Bros. szerint.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/797352" target="_blank"><strong>• Búcsú Harry Pottertől</strong></a>

MNO
2011. 07. 15. 20:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezzel az eredménnyel a varázslótanonc kalandjait lezáró film felülmúlta az eddigi rekordert: az elmúlt évben az Alkonyat: Napfogyatkozás című film 30 millió dollárt hozott az első éjszaka vetítéseivel. Világszerte összesen 82,5 millió dollár folyt be az eladott jegyek árából csütörtök este óta.



A tíz éve tartó, sokakat rajongóvá tévő sorozat befejező epizódja a hétvégi vetítésekkel együttesen elérheti a 150 millió dolláros bevételt is, ezzel túlszárnyalva a Harry Potter és a Halál ereklyéi I. részének 125 millió dolláros, novemberben felállított bevételét. A nyitó hétvégére vonatkozó eddigi rekordot A sötét lovag tartja 2008 óta 158 millió dollárral.





Fotók: Reuters

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.