Rémálommá vált a túlélőtábor

Rémálommá vált Alaszkában egy túlélőtábor: grizzlymedve támadt rá fiatalokra és sebesített meg hét tinédzsert.

MNO
2011. 07. 26. 8:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két táborozó életveszélyes sebesüléseket szenvedett – jelentette hétfőn az Anchorage Daily News című lap, amely szerint a fiatalok Alaszka egy távoli sarkában vettek részt a táborozáson. Épp egy folyón keltek át, amikor összetalálkoztak az anyamedvével, amely kölykét akarta védeni, ezért támadt rá a 16 és 18 év közötti tinédzserekre.

Az élen menetelő két 17 éves járt a legrosszabbul, ők szenvedték el a legsúlyosabb harapásokat. A fiatalok vészhívással értesítették a hatóságokat, a sebesülteket helikopter szállította kórházba. Július elején a Yellowstone nemzeti parkban marcangolt halálra egy túrázót grizzly (Ursus arctos horribilis). A medve súlya több száz kilogramm is lehet, támadása gyakran halálos.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.