Rendkívüli értekezlet az aszály miatt

A Kelet-Afrika több térségét sújtó aszály és éhínség következményeinek enyhítését célzó segélyintézkedések megvitatására rendkívüli értekezletet hívott össze hétfőre az ENSZ Mezőgazdasági és Élelmezési Szervezete (FAO) csütörtökön. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/798393" target="_blank"><strong>• Két térségben is tombol az éhínség</strong></a>

MNO
2011. 07. 21. 18:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az évek óta tartó szárazság főként Szomáliában, de Kenya és Etiópia egyes térségeiben is súlyos éhínséget okoz. Az ENSZ szerint két dél-szomáliai körzetben az elmúlt 20 év legsúlyosabb éhínsége tombol, 3,7 millió ember éhezik.

A FAO a római székhelyén tartandó rendkívüli konferenciára várja a 191 tagállamán kívül más ENSZ-szervek, nem kormányzati intézmények és regionális fejlesztési bankok képviselőit is.

Az Oxfam brit segélyszervezet tudatos hanyagsággal vádolt meg szerdán több európai kormányt, ugyanis még mindig nem érkezett meg hozzá az a 800 millió dollár, amelyet a kormányok megígértek az Afrika szarván pusztító szárazság hatásainak enyhítésére.

Szomália déli részén súlyosbítják a helyzetet az ott zajló fegyveres konfliktusok, amelyek megakadályozzák, hogy az arra rászorulókhoz eljussanak a segélyszállítmányok. A térségből január óta csaknem 135 ezren menekültek el, főként a szomszédos Kenyába és Etiópiába.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.