Repülőgépbaleset leszállás közben

Leszállás közben balesetet szenvedett a Caribbean Airlines légitársaság New Yorkból Guyanába tartó gépe 140 utassal a fedélzetén szombaton.

MNO
2011. 07. 30. 14:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A guayanai nemzetközi repülőtéren a gép kettétört, többen súlyosan megsérültek, de mindenki túlélte a balesetet – mondta el Bharrat Jagdeo köztársasági elnök. A Boeing 737-800 az esős időben feltehetően kicsúszott a 2200 méteres leszállópályáról, és alig valamivel került el egy 60 méter mély vízmosást: ha ebbe lezuhan, sokkal súlyosabb lehetett volna a veszteségmérleg. „Nagyon örülünk, hogy több ember nem sérült meg” – mondta az államfő, miután a hatóságok lezárták a repülőteret.

Egyelőre nem ismert, hányan és milyen súlyosan sérültek meg. Geeta Ramsingh 41 éves philadelphiai lakos elmondta, hogy az utasok éppen elkezdtek tapsolni, amikor a pilóta letette a gépet, amikor sikoltozás tört ki. A gép New Yorkból indult, és Guyana előtt Trinidad és Tobagóban szállt le. Az államfő az amerikai közlekedésbiztonsági hivatalt kérte fel a baleset körülményeinek kivizsgálására. A repülőteret rövidesen megnyitják. A trinidadi székhelyű Caribbean Airlines a térség legnagyobb légitársasága.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.