Romhalmazzá vált a kórház

A NATO-erők lebombáztak egy kórházat hétfőn az Észak-Líbiában fekvő Zlitenben, legkevesebb hét ember meghalt – állították a helyi hatóságok, amelyek azzal is vádolták a szövetségeseket, hogy élelmiszerraktárakra mértek csapást.

MNO
2011. 07. 25. 19:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A település 150 kilométerre keletre fekszik a fővárostól, Tripolitól és 60 kilométerre nyugatra a kormányellenes erők által elfoglalt Miszrátától. A líbiai kormány a támadás helyszínét megmutatta az országban akkreditált külföldi újságíróknak.

A sajtó képviselői egy teljesen lerombolt épületet láthattak, bejáratán egy vörös félholddal. Köröskörül gyógyszerészeti termékek hevertek, orvosi kesztyűk és oxigénpalackok. A hatóságok szerint a fertőző betegségekre szakosodott kisebb egészségügyi központot hétfő reggel támadták meg a NATO harci gépei. Egy mentő sofőrje elmondta, hogy három orvos is volt a halottak között.

A NATO szóvivője Nápolyban azt közölte, hogy a szervezet keddnél előbb nem ad tájékoztatást a légicsapásról. A helyi hatóságok az újságírókat elvitték egy másik helyszínre is, ahol négy élelmiszerraktárt ért légitámadás. Szerteszét rizzsel teli zsákokat lehetett látni, valamint égő, növényi olajat tartalmazó kannákat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.