Rosszul nősült a bíró, tovább tart a meccs

Az egyik meg nem nevezett dél-amerikai ország – de minden bizonnyal Argentína – egyik futballbírája a minap 18 perccel tovább tartott egy mérkőzést. Mégpedig azért, hogy ne kelljen hamarabb hazamennie erős akaratú és a focit nála is jobban imádó feleségéhez. A különös eset nemcsak az említett bajnokság csapatait és szurkolóit tartja izgalomban, hanem már a dél-amerikai labdarúgó-szövetségek szervezetét, a Conmebolt is.

2011. 07. 14. 15:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Norma, a feleség ugyanis már jobban ért a szabályokhoz, mint férje és legtöbb kollégája, amióta a legújabb digitális nagy képfelbontású technikával működő tévékészülékük van. Azóta nem hagy egy perc nyugtot sem szerencsétlen férjének, aki nyilván ezerszer megbánta már, hogy igent mondott neki egy gyenge pillanatában. Az argentin Clarín név és ország nélküli – de fényképpel ellátott – cikket közölt az esetről, amelyről azért lehet sejteni, hogy Lionel Messi eredeti hazája lehet. A megtört férj arcán szinte látszik, hogy mire gondol: „Te jó ég, mindjárt vége a meccsnek, és haza kell mennem... Inkább hosszabbítok egy kicsit.”

A Conmebolban nagyon megértően tárgyalják az esetet, és egyelőre azt a megoldást találták ki, hogy a feleség is legyen a bírói testület tagja, de egyelőre negyedik játékvezetőként, és otthonról kísérje figyelemmel a mérkőzéseket.

A Clarín szakírója pedig megígérte olvasóinak, hogy ha további fejleményekről szerez tudomást, azonnal megosztja velük, mert értesülései szerint a játékvezető valahogy szeretne szabadulni valamelyik „béklyótól”.

(clarin.com.ar)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.