Rövid időn belül leminősíthetik az Egyesült Államokat

Negatív kihatású – vagyis rövid időn belüli leminősítést valószínűsítő – besorolási megfigyelés alá vette az Egyesült Államok lehetséges legjobb, „AAA” szintű hosszú távú és „A-1 plusz” rövid távú szuverén adósi osztályzatait pénteken a Standard & Poor’s, az amerikai államadósság-limit emeléséről a Kongresszus és a Fehér Ház között folyó vita elhúzódása miatt.

MNO
2011. 07. 15. 8:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ legnagyobb hitelminősítő csoportja közölte: „legalább egy a kettőhöz” az esélye annak, hogy 90 napon belül leminősíti az Egyesült Államokat.

Két napon belül az S&P a második nagy nemzetközi hitelminősítő, amely kilátásba helyezte a globális piaci kockázatmegítélési alapmércének tekintett amerikai adósbesorolás visszaminősítését. Szerda este a Moody’s Investors Service jelentette be, hogy leminősítést valószínűsítő felülvizsgálat alá vette az Egyesült Államok – e cég módszertanában „Aaa”-val jelölt – kormánykötvény-besorolását.

A Moody’s véleménye szerint ugyanis fennáll a lehetősége annak, hogy az adósságlimitet a Fehér Ház és a Kongresszus közötti vita miatt nem sikerül időben megemelni a kamat- vagy tőketörlesztési mulasztás elkerüléséhez, és így megvan egy „rövid ideig tartó” törlesztési hátralék kialakulásának „csekély, de növekvő kockázata”.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.