Sanader most is tagadta bűnösségét

Ismét kihallgatta az ügyészség szerdán Ivo Sanader volt horvát kormányfőt, aki ártatlanságát hangoztatta a Hypo Bankkal kapcsolatos vesztegetési ügyben.

MNO
2011. 07. 27. 20:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sanader ellen öt kérdéskört vizsgál a korrupciós ügyekkel foglalkozó horvát ügyészség (USKOK). Az egyik gyanú szerint még külügyminiszter-helyettesként, 1994–1995-ben, 3,5 millió kuna (469 ezer euró) „jutalékot” kapott a banktól azért, hogy Horvátország ettől az osztrák pénzintézettől vegyen fel kölcsönt.

Sanader most is tagadta bűnösségét, akárcsak egy héttel korábban, „a 16 millió eurós” Fimi Media-ügyben. Egyik ügyvédje elárulta az egyórás kihallgatásról, hogy a politikus senkit sem vádolt meg. A következő kikérdezés valószínűleg csak tíz nap múlva lesz a nyaralási szezon és Sanader orvosi kezelése miatt. Sanadert tavaly decemberben fogták el Ausztriában, s a közelmúltban szállították át Zágrábba.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.