Sír Argentína + Képek

A perui és az uruguayi válogatott jutott be az Argentínában zajló labdarúgó Copa America elődöntőjébe, előbbi a hosszabbításban szerzett gólokkal, utóbbi tizenegyesrúgásokkal diadalmaskodott.

MNO
2011. 07. 17. 9:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A házigazdák ellen a kevésbé esélyesnek tartott Uruguay már a 6. percben vezetéshez jutott Perez jóvoltából, a világ jelenlegi legjobb futballistájának tartott FC Barcelona-játékos Messi átadásából azonban alig 11 perccel később sikerült egyenlítenie a Real Madrid csatárának, Higuaínnak. Ráadásul a vezető találat szerzőjét az első félidő hajrájában kiállították, ám az emberelőnnyel nem tudott mit kezdeni az argentin csapat, amely a meccs végén szintén tíz főre fogyatkozott, miután a Barca középpályása, a válogatott csapatkapitány Mascherano is megkapta második sárga lapját.



A hosszabbításban nem változott az eredmény, jöhettek a büntetők, amelyek elvégzésében az uruguayiak jeleskedtek: egyformán hibátlanul lőtt Forlán, Suárez, Scotti, Gargano és Cáceres, míg az argentinoknál a jól célzó Messivel, Burdissóval, Pastorével és Higuaínnal ellentétben a Manchester City „feketebáránya”, Tévez hibázott, kísérletét Muslera kapus hárította. „Argentínát mindig roppant nehéz legyőzni, most sikerült, hát persze, hogy rendkívül boldog vagyok” – summázta érzéseit Oscar Tabarez, az „uruk” szövetségi kapitánya.



A peruiak a córdobai mérkőzésen hosszabbításban szerzett két góllal harcolták ki a továbbjutást az eddig hibátlan védelmével kitűnő kolumbiaiakkal szemben. Az esélyesebb kolumbiai csapat a rendes játékidőben büntetőt hibázott: Radamel Falcao, az Európa-liga idei gólkirálya a jobb kapufa mellé lőtte a labdát. Peru 14 év elteltével játszhat ismét az elődöntőben a dél-amerikai földrész bajnokságán.



Peru–Kolumbia 2-0 (0-0, 0-0, 1-0).
Gól: Lobatón (101.), Vargas (106.)

Argentína–Uruguay 4-5 (1-1, 1-1, 1-1, 1-1) – tizenegyesrúgásokkal.
Gól: Gonzalo Higuain (17.), Diego Perez (6.)









Fotók: Reuters

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.