Sokan meghaltak a heves utcai tüntetésekben

Legalább tíz ember életét vesztette, miután a rendfenntartó erők megkísérelték leverni az elmúlt két napban kitört, példátlan hevességű utcai tiltakozó megmozdulásokat Malawiban.

MNO
2011. 07. 21. 18:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hírügynökségek különböző számú áldozatról számoltak be: az AP amerikai hírügynökség legalább 10, a francia AFP 12, a brit Reuters pedig 18 halottról adott hírt.

A tüntetők az elmúlt két napban Bingu wa Mutharika elnök önkényuralmi kormányzása és a rossz gazdasági helyzet miatt vonultak utcára, fosztogattak és összetűztek a rendfenntartó erőkkel.

A kis dél-afrikai ország a világ egyik legszegényebb állama, de az elmúlt egy évtizedet viszonylagos békében és stabilitásban töltötte el.

Malawi külföldön nem a tüntetéseiről, sokkal inkább arról ismert, hogy Madonna amerikai énekesnő örökbe fogadott innen két gyermeket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.