Sorra dönti a csúcsokat az utolsó Harry Potter-mozi

Összességében 168,6 millió dolláros jegybevétellel az Egyesült Államokban és Kanadában a Harry Potter-saga nyolcadik, egyben utolsó darabja rekordot döntött a bemutató hétvégéjén. A film szintén csúcsot döntött a bemutató napján 92,1 milliós eladással.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/797570" target="_blank"><strong>• Rekordot döntött a Harry Potter + Képek</strong></a>

MNO
2011. 07. 17. 15:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első hétvége rekordját eddig a 2008-as Batman – A sötét lovag című film tartotta. A Harry Potter és a Halál ereklyéi című film 2. része megdöntötte a vámpíros tiniregényből készült Alkonyat – Újhold 2009-ben felállított 72,7 milliós rekordját – mondta Paul Dergarabedian, a Hollywood.com filmipari elemzőcég munkatársa. „A majdnem 100 milliós első napi eladás mindeddig példa nélkül álló esemény” – tette hozzá.

Szakértők a hatalmas bevételt részint annak tulajdonítják, hogy a film kiváló kritikákat kapott, valamint annak, hogy ez a széria egyetlen három dimenzióban készült darabja. „Ez lesz az első egymilliárdot meghaladó bevételű Potter-mozi” – jegyezte meg Dergarabedian. A sorozat már eddig is a filmipar legsikeresebb szériája, a korábbi hét rész a hazai és külföldi bevételekkel 6,4 milliárdot hozott a Warner Bros. cégnek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.