Súlyos károkat okoztak a napraforgóban

Több helyen is terepjárónyomok szántották fel a közelmúltban a szentmártoni határt, Kovács Béla helybéli lakosnak és szomszédjának csaknem százezer forintos kárt okoztak ezzel.

MNO
2011. 07. 05. 19:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A növekvő napraforgót taposták a járműkerekek a földbe. A gazdák szerint a pusztítás érthetetlen. Kovács Béla úgy vélte, hogy minden bizonnyal a vadászok valamelyike járt arra, ezért bejelentette a kárt az Ócsárd és Vidéke Vadásztársaságnál, kérve, hogy vizsgálják ki, és a károkozó fizessen. A termelő szerint fél óra alatt kiderülhet a vadászati naplóból, hogy ki járt arra, de az ügy nem mozdul.

A Bama.hu megkérdezte Ács Lászlót, az Ócsárd és Vidéke Vadásztársaság elnökét, hogy elismerik-e a kárt, és ha igen, miért nem intézkednek. Az elnök némi időt kért, hogy utánanézzen az esetnek, néhány óra múlva pedig, amikor felhívták, azt válaszolta: a terepjáró nem a vadászoké volt. Alighanem mások járhattak arrafelé. A károsultakkal mindezt közölni fogják, hivatalosan is. Az elnök abban reménykedik, hogy előbb-utóbb meglesz a károkozás felelőse, és fizetni fog.

(bama.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.