Szabadon engedték a főszerkesztőt

Óvadék ellenében szabadlábra helyezték vasárnap este Londonban a News of the World volt főszerkesztőjét. Rebekah Brookst a Murdoch-sajtóbirodalom egykori legnagyobb brit vasárnapi bulvárlapja körül kirobbant súlyos telefonlehallgatási botrány ügyében vették őrizetbe néhány órával korábban.

MNO
2011. 07. 18. 4:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brooks, aki pénteki lemondásáig a 80 éves Rupert Murdoch ausztrál–amerikai sajtómágnás nagy-britanniai lapkiadó-érdekeltsége, a News International vezérigazgatója volt, a Scotland Yard idézése alapján ment be vasárnap az egyik londoni rendőrőrsre, ahol közölték vele, hogy „illegális telefonlehallgatásra szőtt konspiráció” és korrupció gyanújával őrizetbe veszik.

A korrupciós gyanúsítás alapjául azok a bizonyítékok szolgálnak, amelyek szerint a News of the World az elmúlt években jelentősebb bűncselekmények ügyében nyomozó rendőrtiszteknek fizetett kenőpénzt bizalmas információk ellenében.

Brookst október végéig helyezték szabadlábra – közölte szóvivője, David Wilson, valamint a Scotland Yard.

A telefonlehallgatási ügyben folyó bűnügyi vizsgálat a Murdoch család közvetlen közelébe ért, ugyanis Brooks felett a vezetői ranglétrán már csak James Murdoch, a News International elnöke, Rupert Murdoch fia állt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.