Szabó Anna: Pénzügyi terrorizmus

MNO
2011. 07. 13. 7:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jobb nem belegondolni a svájcifrank-árfolyam tartós elszabadulásának következményeibe. Mivel a legtöbb szerződést 150–160 forintos árfolyamon kötötték, az adósok negyede késve vagy egyáltalán nem képes törleszteni már most sem, s ez százezer ingatlanszerződést érint. Százezer családot, százezer otthont. Ezzel párhuzamosan a bankok éppen a bedőlési kockázatokra hivatkozva nem hitelezik a kis- és középvállalkozói szektort, ami óriási visszahúzó erő a kilábalás szempontjából. Kötve hiszem, hogy az előző ciklus vezetői közül bárki akár egyetlen bajba jutott családtól is bocsánatot kérne, amiért (bűn)segédkezett a magyar gazdaság ilyen mértékű kiszolgáltatásában.

A teljes cikket itt olvashatja.

(Magyar Nemzet, 2011. július 13.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.