Szeptembertől gurulhatnak a forintok a klubokhoz

Szeptember közepén juthatnak el az öt látványsportágban működő sportegyesületekhez az első olyan forintok, amelyeket a vállalkozások a július 1-jén elfogadott törvény értelmében a társasági adójukból levonhatnak – jelentette be Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turizmus bizottságának elnöke hétfői sajtótájékoztatóján.

MNO
2011. 07. 25. 14:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fideszes képviselő elmondta, óriási az érdeklődés a társasági adóból levonható sporttámogatások iránt, s véleménye szerint a támogatási kérelmek száma az év végéig elérheti a két-háromezret. Hangsúlyozta: az ezzel járó adminisztráció minimális, hiszen a kérelmek benyújtásához hárommillió forintos támogatás alatt mindössze egy kétoldalas, azon felül tízoldalas adatlapot kell kitölteni.

A kérelmeket az öt látványsportág (jégkorong, labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda) szakszövetsége bírálja majd el. A képviselő hozzátette, hogy az új sporttörvényt szeptemberben nyújtják be az Országgyűlésnek, amely várhatóan októberben fogadja majd el a jogszabályt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.