Szervezettebbé és kiszámíthatóbbá válik az állattenyésztés

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) százmillió forintos támogatást nyújt az állattartókkal termeltetési szerződést kötő és termeltetési előleget nyújtó kereskedelmi vállalkozások, az állati terméket feldolgozók és a termelői csoportok számára – közölte a VM hétfőn az MTI-vel.

MNO
2011. 07. 04. 11:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újdonság, hogy az idén már azok a termeltetők is igényelhetik a támogatást, akik vágómarhatartó gazdálkodókkal szerződnek. A rendezett piaci kapcsolatok kialakítása érdekében nyújtott csekély összegű – úgynevezett de minimis – támogatás a vidéki foglalkoztatottság növelését, a termelési szerződések szerepének megerősítését szolgálja, továbbá hozzájárul az állatállomány növekedéséhez is. Ezzel a nemzeti hatáskörben nyújtható segítséggel az állattenyésztés szervezettebbé és kiszámíthatóbbá válik – állítják a szakértők.

A támogatási igényeket a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) Földművelésügyi Igazgatóságához kell benyújtani. A VM kiemelten kezeli az állattartóknak nyújtható támogatásokat. A tárca határozott törekvése, hogy az állattartókon segítsen, és az ágazat meglévő gondjait mérsékelje – tartalmazza a közlemény.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.