Szilaj ugrándozásukba a felhőkarcoló is beleremegett

Edzőtermi ugrálás rázkódtatott meg egy 39 emeletes felhőkarcolót Dél-Koreában annyira, hogy azt kiürítették több napra.

MNO
2011. 07. 19. 13:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A TechnoMart nevű bevásárlóközpont július 6-án rengett 10 percen át, ami nem kis riadalmat keltett. A hatóság több száz személyt telepített ki a házból 3 napra, míg el nem végeztette építészekkel és földrengésszakértőkkel a biztonsági ellenőrzés méréseit. Ami az okot illeti, földrengés nem volt az adott időpontban, a tudósok pedig jobb híján arra jutottak, hogy a 189 méter magas toronyház 12. szintjén lévő fitneszcenter vendégei rengették meg a házat szilaj ugrándozásukkal, az aerobic és a tékvandóhoz hasonló küzdősportok keverékével (tae-bo). A feltevés helytállóságának tudományos bizonyítására a teremben embereket ugráltattak és futkároztattak, miközben a vizsgálódó csapat a két héttel ezelőttihez hasonló rezgést észlelt az épület felsőbb részén.

A szakértők biztonságosnak nyilvánították a plázát és mostanra már mindenki visszamehetett. Az 1998-ban készült épület több száz elektronikai boltnak és irodának ad otthont.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.