Szilvásy már megjelent, még várják Dávidot és Herényit + Videó + Képriport

Elkezdődött kedd reggel a tárgyalás az UD Zrt.-ügyben, amelyben Szilvásy György volt titokminisztert, Tóth Károly volt szocialista nemzetbiztonsági bizottsági alelnököt, illetve Dávid Ibolyát és Herényi Károlyt azzal vádolják, hogy az érintettek engedélye nélkül hozták nyilvánosságra a titkosszolgálat által lehallgatott telefonbeszélgetések másolatát.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/795156" target="_blank"><strong>• Újra várja a bíróság Szilvásyt</strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/795040" target="_blank"><strong>• Kiderült, mivel gyanúsítják Szilvásyt + Képriport + Videó</strong></a>

MNO
2011. 07. 05. 10:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dávid Ibolyát és Herényi Károlyt kedden fél egyre idézték be a Pesti Központi Kerületi Bíróságra az UD Zrt.-ügyben – jelentette a helyszínről a Hír TV tudósítója. Szilvásy György viszont – akit szintén beidéztek az ügyben – már a bírósági tárgyaláson van, amely fél kilenckor kezdődött. Az UD Zrt.-ügyben személyes adattal való visszaélés az ellene szóló vád. Dávid Ibolyát a személyes adattal való visszaélésen felül egyrendbeli kényszerítéssel is vádolják.

A PKKB a délelőtti órákban a kémkedési ügyben szintén meggyanúsított, ám az őrizetből hétfőn szabadlábra helyezett Szilvásy, továbbá Tóth Károly jelenlétében lejátszotta azokat a videofelvételeket, amelyek az UD Zrt.-üggyel összefüggésben 2008 szeptemberében tartott két fideszes sajtótájékoztatót rögzítik.

A volt titokminiszter reggel újságírók előtt nem ismerte el a kémkedést az ellene folyó másik ügyben, és azt is elmondta, hogy azért nem él panasszal, mert az ügyvédje ezt tanácsolta neki. Szilvásy ügyvédjével, Sebes Péterrel, valamint feleségével és testvérével érkezett a bíróságra, és ezúttal sem járult hozzá, hogy a tárgyaláson a sajtó kép- és hangfelvételeket készítsen.

Laborc Sándor volt NBH-s vezetőt is beidézték, elrendelték elővezetését, de ez egyelőre nem történt meg. Szilvásy a bíróságon kedden azt mondta, fenntartja korábbi vallomását.

(hírTV, MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.