Szirénákat szereltek fel a fesztivál területén

Fejlesztették a lakossági riasztórendszert Szolnokon, ennek részeként három szirénát szereltek fel a Tiszaligetben, a jövő héten tartandó Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának (EFOTT) a helyszínén – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóreferense.

MNO
2011. 07. 08. 6:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tótáné Nagy Éva tájékoztatása szerint a Fercom Kft. felajánlása révén egy komplett lakossági riasztórendszer épült ki ingyenesen a nyári rendezvényszezon idejére a város rekreációs területén, a Tiszaligetben.

A riasztórendszer egy-egy stabil és mobil vezérlőből, valamint három hangsugárzó (sziréna) végpontból áll. Az utóbbiak lehetővé teszik a szöveges tájékoztatást az esetlegesen kialakuló veszélyhelyzetről és az intézkedésekről. Az elhelyezett hangsugárzók biztosítják a fedett területen tartózkodók azonnali értesítését. A végpontok a Magyarországon jelenleg alkalmazott négy riasztószignált tartalmazzák: a katasztrófariadó, a légi riadó, a „veszély elmúlt” jelzés és az úgynevezett morgatópróba szirénahangját.

A rendszer három végpontja közül az elsőt a tiszaligeti Turisztikai és Szabadidő Központ igazgatási épületén helyezték el, ez biztosítja a Tiszaliget nyugati felén a riasztást. A második és a harmadik végpont a sportcsarnok kupoláján kapott helyet, ezek a Tiszaliget keleti felén és a Tisza-parti városrészben tartózkodók riasztását végzik. A katasztrófavédelem szerint a rendszer kiépítése jelentősen hozzájárul a Tiszaligetbe szervezett tömegrendezvényeken, köztük az EFOTT eseményén részt vevők biztonságának növeléséhez.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.