Szlovákiát tartja a legjobb országnak a norvég merénylő

Többször is említi Szlovákiát több mint 1500 oldalas manifesztumában a több mint 90 ember megölésével vádolható 32 éves norvég férfi, Anders Behring Breivik. Egy helyen egyenesen azt állítja, hogy Szlovákia a legjobb ország – olvasható a Sme összefoglalójában.

MNO
2011. 07. 25. 12:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 17. század kontextusában arról értekezik, hogy a mai Szlovákia területe az akkori Felső-Magyarországként a Habsburg-ellenes felkelést támogatta. Többször említi a második világháború utáni csehszlovák elnök, Edvard Benes jogfosztó rendeleteit, a Benes-dekrétumokat is.

Facebookos felmérése alapján – amelyet saját állítása szerint két éven át készített, és abba belefoglalta egyének és nacionalista pártok tevékenységét, magatartását is – az jött ki, hogy Szlovákia a legjobb ország. Kifejti, hogy az európai országok közül Szlovákiában a legkisebb a „multikulturális indoktrináció” foka. Szlovákiának 90 pontja van (a 100 pont azt jelenti, hogy az adott ország „nem fertőzött”). Csehországnak 80 pontja van, a „legrosszabb” pedig Németország 1 ponttal.

Breivik szerint Európát három faj lakja, Szlovákia a nordikus-germán csoportba tartozik. A nordikus genotípus szerinte (és a Wikipédia szerint) a népesség 30 százalékában van jelen, és ez az arány egyre csökken, ezért radikális eugenikus programokat és szegregációt (faji elkülönülést) javasol.

A norvégiai merénylő nemcsak a Szlovák Testvériséget és a Szlovák Nemzeti Pártot (SNS) tekinti nacionalista és jobboldali pártnak, hanem a Néppárt-Demokratikus Szlovákiáért Mozgalmat is (LS-HZDS). Véleménye szerint ezek a pártok a kisebb mértékű migráció miatt egyelőre nem bevándorlóellenesek, de erősen nacionalisták, Európa-ellenesek és Kreml-pártiak.

Anders Behring Breivik szerint az SNS is része az Euronat-törekvésnek, vagyis annak, hogy létrejöjjön az európai nacionalista/hazafias pártok csoportosulása. A norvég merénylő víziója szerint 20-70 éven belül valamelyik európai nagyhatalom (valószínűleg Franciaország) föderációt alkot Oroszországgal, Szlovákia, Csehország vagy Ausztria pedig kilép az Európai Unióból, és csatlakozik az orosz államszövetséghez.

(ujszo.com)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.