Szociális földprogram: indulnak a pályázatok

Nyílt pályázatot írt ki a szociális földprogramok működtetésének támogatására a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) megbízásából a Wekerle Sándor Alapkezelő. A pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg 300 millió forint.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/795245" target="_blank"><strong>• Minden eszközzel segítenek visszatérni a munka világába</strong></a>

MNO
2011. 07. 06. 16:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pályázati felhívást a Kormány.hu honlapon tette közzé a tárca szerdán. A szociális földprogram általános célja a mezőgazdasági termelésre alkalmas környezetben élő szociálisan hátrányos helyzetű emberek megélhetésének segítése, az életminőség javítása, az önálló egzisztenciateremtés esélyeinek növelése. Az állam közfoglalkoztatásra irányuló törekvéseivel összhangban cél az is, hogy erősödjön a szociálisan hátrányos helyzetű háztartások – mint szociális és gazdasági egységek – jövedelemszerző képességének erősítése az értékteremtő munka lehetőségének biztosításával.

A pályázati felhívásban a kiíró fontosnak tartja, hogy a vidéki térségek nagy részén napjainkban érvényesülő kedvezőtlen folyamatokat megfordítva, a fenntarthatóságot és a vidéki élet értékeit középpontba állító jövőkép alapján készüljenek intézkedési tervek, induljanak programok, hogy a vidéki – és általa a városi – élet minőségében hosszú távon érzékelhető javulás következzen be.

A támogatás igénylésének alapfeltétele egyebek között, hogy a pályázóknak a pályázatukhoz részletes helyi szakmai programot kell benyújtaniuk. Emellett a program által generált megtakarításokat a pályázóknak vissza kell forgatniuk a projekt működtetésére. Szükséges az is, hogy a pályázatba minimum két személyt vonjanak be. A pályázaton 400 ezer és 4 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatás igényelhető. A pályázati felhívás és a pályázati útmutató letölthető a www.wekerle.gov.hu és www.kim.gov.hu honlapról – tartalmazza a pályázati felhívás.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.