Szögletek okozták Mexikó vesztét

<p>Két találkozóval folytatódtak a labdarúgó Copa América küzdelmei: a C csoportban Uruguay 1-1-es döntetlent játszott Peruval, míg Chile hátrányból fordítva 2-1-re győzött Mexikó ellen. Utóbbi mérkőzés volt a dél-amerikai kontinensbajnokság eddigi leggólgazdagabb összecsapása, az első csoportkörben csupán nyolc gól esett.</p>

Pintér Patrick
2011. 07. 05. 6:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Uruguayt toronymagas esélyesnek tartották a csoportban a torna előtt, s Forlánék épp a papíron leggyengébbnek vélt Peru ellen kezdhettek. Ám a piros mezes alakulat alaposan rácáfolt az előzetes várakozásokra, s a 24. percben Guerrero révén még a vezetést is megszerezte. A Hamburg csatára egy kiugratás után elvitte a labdát Muslera mellett, majd a hálóba gurított (0-1). Az uruk Lugano fejesével, majd Forlán szabadrúgásával veszélyeztették Valverde kapuját, ám a perui hálóőr mindannyiszor résen volt. A másik oldalon Advíncula lövése kerülte el a kaput. Már az első félidő ráadásában jártak a csapatok, amikor Suárez kapott remek labdát a tizenhatoson belül, s egy szép lövéssel a bal alsó sarokba talált (1-1).

A második játékrészben az uruguayiak könnyen belőhették volna a győztes gólt is, ám Suárez forintos labdáját Forlán csúnyán a kapu fölé lőtte ziccerben. Vargas próbálkozása is kapu mellé ment a túloldalon, de Guerrero az utolsó pillanatokban akár 3 pontot érő gólt szerezhetett volna, de Vargas csodálatos beadását csukafejessel a kapu mellé küldte.

URUGUAY–PERU 1-1 (1-1)
San Juan, Estadio del Bicentenrario, vezette: Roldán (kolumbiai).
Uruguay: Muslera – Maxi Pereira, Lugano, Victorino, Cáceres – D. Pérez, Riós, Lodeiro (c. Rodríguez, 78.) – Forlán, Suárez, Cavani (Hernández, 78.). Szövetségi kapitány: Oscar Tabárez.
Peru: Valverde – Revoredo, Acasiete, A. Rodríguez, Vilchez – Balbín, Cruzado, Guevara (Lobatón, 57.), Yotún (Vargas, 59.) – Advíncula (Chiroque, 91.), Guerrero. Szövetségi kapitány: Sergio Markarian.
Gólszerző: Suárez (45+1.), ill. Guerrero (24.).

A nagy többségében olimpiai válogatott labdarúgóival érkező Mexikó akár meglepetést is okozhatott volna, hiszen a 41. percben Araujo fejesgóljával előnybe került (0-1). A chileiek azonban a második félidő közepén megrázták magukat, s két gyors góllal fordítottak. Előbb a 67. percben egy jobb oldali szögletrúgást követően Contreras piszkálta kapura a labdát, ami elgurult az egész mexikói védelem előtt, Paredesnek pedig már nem volt nehéz dolga 10 centiről a hálóba kotorni a labdát (1-1). Hat perccel később ismét a jobb oldalról végezhetett el szögletrúgást a piros-kék együttes, Vidal ugrott a tömegből a legmagasabbra, és ragyogó fejessel a jobb felső sarokba küldte a labdát (2-1).

CHILE–MEXIKÓ 2-1 (0-1)
San Juan, Estadio del Bicentenrario, vezette: Soto (venezuelai).
Chile: Bravo – Contreras, Ponce, Jara – Isla, Medel, Vidal, Beausejour (Paredes, 59.), M. Fernández (Carmona, 83.) – A. Sánchez, Suazo (Estrada, 91.). Szövetségi kapitány: Claudio Borghi.
Mexikó: Michel – Aguilar, Chávez, Araujo, Reynoso – Mier, Reyes, García, Aquino (Peralta, 74.) – Giovani, Lugo (Pacheco, 88.). Szövetségi kapitány: Luis Tena.
Gólszerző: Paredes (67.), Vidal (73.), ill. Araujo (41.).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.