Tarlós szibériai kistigrisek keresztapja lesz

Tarlós István lesz a Fővárosi Állat- és Növénykertben hat hete született három szibériai kistigris keresztapja. A névadót hétfőn tartják, miután megállapítják a ragadozók nemét – közölte az MTI érdeklődésére az intézmény szakreferense.

MNO
2011. 07. 01. 14:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabon Márta elmondta, a kistigriseknek egyelőre „munkanevet” sem tudtak adni, mert az anyaállat eddig még a gondozókat sem engedte az újszülöttek közelébe, így ők sem tudják, közülük hány nőstény, illetve hím.

Közölte: az intézmény állatorvosai hétfőn tartják az „ivarmeghatározást”, azaz állapítják meg a kistigrisek nemét; Tarlós István ezt követően adhat nevet az állatoknak.

A fővárosi állatkertben 19 éve nem született szibériai tigris. A szibériai tigrist (Panthera tigris altaica) a legveszélyeztetettebb tigrisalfajként tartják számon.

A Főpolgármesteri Hivatal pénteken, a szokásos heti eseménynaptárában tudatta, hogy Tarlós István főpolgármester hétfőn délután nevet ad a Fővárosi Állat- és Növénykertben született kistigriseknek, és részt vesz első nyilvános bemutatásukon.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.