Tényleg ejteni fogják a Strauss-Kahn elleni vádakat?

Hamarosan ejteni fogják a nemi erőszak vádját Dominique Strauss-Kahn volt IMF-elnök ügyében az amerikai ügyészek, azok miatt a kétségek miatt, amelyek az állítólagos áldozat szavahihetőségével kapcsolatban merültek fel – írta a New York Post kedden.<br /><br /><a href="http://www.magyarnemzet.hu/portal/795009" target="_blank"><strong>• Szexuális jellegű bántalmazás: újabb feljelentés DSK ellen + Képek</strong></a>

MNO
2011. 07. 05. 12:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erre akár két héten belül sor kerülhet, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt elnökének következő bírósági meghallgatásán, vagy annál is korábban. Az amerikai lap egy meg nem nevezett vezető nyomozóra hivatkozik, aki azt mondta, hogy a vádak elvetése bizonyosnak tekinthető. „Mindannyian tudjuk, hogy ez az ügy tarthatatlan” – idézi forrását a New York Post.

„A hitelessége annyira meggyengült mostanra, hogy tudjuk, vele nem lehet alátámasztani ezt az esetet” – mondta a New York Post forrása, arra a guineai szobalányra utalva, aki feljelentette Strauss-Kahnt, azt állítva, hogy nemi erőszakot kísérelt meg ellene egy manhattani luxushotelben.

A 62 éves Strauss-Kahn, akit május 14-én vettek őrizetbe a New York-i John F. Kennedy repülőtéren, az ügy miatt lemondott az IMF vezérigazgatói posztjáról. Azóta azonban kiderült, hogy a nő hazudott, amikor amerikai menedékkérelmében azt állította, hogy Guineában megerőszakolták, s hogy megváltoztatta vallomását arra vonatkozóan, mit csinált a Strauss-Kahn-féle szállodai incidens után. A szavahihetősége így teljesen megkérdőjeleződött, s ez aláásta az ügyészek munkáját.

„Nem lehet elhinni neki semmit, ami a száján kijön, ami gyalázat, mivel így meglehet, sohasem fogjuk megtudni, mi történt abban a szállodai szobában” – panaszkodott a New York Post forrása, aki a lap szerint a nyomozás vezetői közé tartozik.

Egy manhattani fellebbviteli bíróság múlt pénteken óvadék nélkül megszüntette a korábban a francia elnökválasztás egyik esélyesének tartott politikus házi őrizetét, ugyanakkor úgy határozott, hogy nem kaphatja vissza az úti okmányait, ami azt jelenti, hogy egyelőre nem térhet vissza a hazájába, s a vele szembeni büntetőügy folytatódik.

Dominique Strauss-Kahnnak legközelebb július 18-án kell megjelennie a bíróság előtt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.