„Tervezd meg, hajtsd végre, ellenőrizd, és avatkozz be”

Magyarországon is meg lehet szerezni az ISO 5001:2011 nemzetközi energiairányítási tanúsítványt – közölte az egyik ilyen minőségbiztosító, az SGS Hungária Kft. az MTI-vel.

MNO
2011. 07. 04. 5:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szabvány segítségével az energetikai szakértővel nem rendelkező vállalkozások, intézmények, önkormányzatok egyszerűen és gyorsan felismerhetik az „energiafaló” berendezéseket, rendszereket, és megalapozott döntéseket hozhatnak az energiahatékonyság érdekében. Az ISO 5001 – hasonlóan más nemzetközi szabványokhoz – a „tervezd meg, hajtsd végre, ellenőrizd, és avatkozz be” elvre épül.

Ez a szabvány annyiban más már létező energiairányítási szabványokhoz képest, hogy foglalkozik az energiabeszerzéssel vizsgálva annak előállításához kapcsolódó környezeti hatásokat is. A tanúsítvány bevezeti az energia-alapvonal (energy baseline) fogalmát, ami mérhető hivatkozási alap az energiateljesítmény méréséhez.

A genfi központú International Organization for Standardization (ISO) a napokban tette közzé az ISO 5001:2011-es szabványát.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.