Több kilométer magas hamufelhőt és forró gázt lövell ki

Kitört egy vulkán vasárnap az indonéziai Celebesz (Sulawesi) szigetén, több kilométer magas hamufelhőt és forró gázt lövell ki magából; a természeti jelenség nem követelt áldozatokat és nem fenyeget lakott területet.

MNO
2011. 07. 03. 15:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Soputan hegyi tűzhányót megfigyelő szakemberek elmondták, hogy Indonézia legaktívabb vulkánja többéves nyugalmi állapot után lépett ismét működésbe, és öt-hat kilométer magas füstfelhőt bocsát ki.

A helybeliekre nem jelent közvetlen veszélyt a vulkánkitörés, mert a tűzhányóhoz legközelebb eső falu is kívül van a veszélyes övezeten.

Az indonéz szigetvilág egy szeizmikus törésvonal fölött terül el, emiatt a Föld legaktívabb vulkanikus területe. A délkelet-ázsiai országban mintegy 130 aktív tűzhányó magasodik, csak Jáva szigetén 21 vulkán található.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.