Több mint 100 liter sósav ömlött ki a tartályból

Sósav szivárgott egy vasúti tartálykocsiból hétfőn a balatonfűzfői ipari vágányon; személyi sérülés nem történt – közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense.

MNO
2011. 07. 04. 19:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bakos György tájékoztatása szerint „anyagfáradás” miatt keletkezett rés a tartályon, s mintegy 100-150 liternyi sósav folyt ki. A közeli üzemben dolgozó mintegy 10-15 embernek el kellett hagynia a munkahelyét.

Hozzátette: a helybeli tűzoltók három egységgel érkeztek a helyszínre, védőzónát alakítottak ki a területen, s egy kádba felfogták a szivárgó sósavat. A földre kifolyt maró vegyi anyagot speciális mentesítőszerrel semlegesítették. A vasút azonnal új tartálykocsit biztosított, a sósav átfejtése még a késő esti órákban is tart – közölte Bakos György.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.