Több mint 100 nőt erőszakoltak meg

Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa megerősítette pénteken, hogy legalább 121 nőt erőszakoltak meg a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén a hadsereg katonái június első felében.

MNO
2011. 07. 01. 13:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az atrocitások június 11. és 13. között történtek, a Dél-Kivu tartományban található Nyakiele faluban, amely éveken keresztül a kormányerők és a lázadók összecsapásainak fő színtere volt – jelentette be Genfben Rupert Colville, a szervezet szóvivője.

Az ügy az ENSZ vizsgálatát követően látott napvilágot. A vizsgálat során kifaggatták az orvosi személyzetet, a helyi hatóságok alkalmazottait, a rendőröket, valamint az áldozatokat. Rupert Colville bejelentette: az ENSZ emberei visszatérnek a helyszínre, hogy mélyrehatóbban vizsgálhassák az ügyet. Kongó keleti részét 1994 óta sújtja az erőszak, amikor a ruandai vérengzések átterjedtek a határ túlsó oldalára.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.