Több mint 20 ezren vannak a szomszédban

A pozsonyi munkaügyi központ legújabb kimutatása szerint idén júniusban 20,4 ezer külföldi dolgozott Szlovákiában, ami mintegy háromezerrel több, mint a tavalyi év hasonló időszakában.

MNO
2011. 07. 27. 12:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legnagyobb számban román állampolgárok dolgoznak Szlovákiában, csaknem 3800-an, 918-cal többen, mint tavaly júniusban. Csehországból 3200 személy vállalt munkát Szlovákiában, számuk 722-vel emelkedett egy év alatt. Ugyanakkor az országban mintegy 2000 lengyel, valamint 1900 magyar állampolgár is alkalmazásban állt. Az előbbiek száma 746-tal, utóbbiaké 232-vel emelkedett egy év alatt.

A munkaügyi központ kimutatásából kitűnik, hogy minden harmadik külföldi állampolgár Pozsonyban dolgozik, szám szerint csaknem 7200-an. A Szlovákiában dolgozó külföldiek száma a növekedés ellenére is messze elmarad a szomszédos Csehország hasonló adataitól. Csehországban június végén mintegy 580 ezer külföldi munkavállalót tartottak nyilván a hivatalok. Közülük mintegy 100 ezer szlovák állampolgár volt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.