Több száz métert zuhantak a hegymászók

Öt hegymászó vesztette életét pénteken a svájci Alpok déli részében, több száz métert zuhantak – közölte a svájci rendőrség.

MNO
2011. 07. 15. 20:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy héttagú német alpinista csoport indult neki a Lagginhorn megmászásának – közölte Wallis kanton rendőrsége. Az alpinisták nem alkottak úgynevezett kötélcsoportot. A csúcstól mintegy 100 méterre, 3850 méteres magasságban egyikük elveszítette az egyensúlyát, és több száz métert zuhant. A férfi a helyszínen meghalt. Jelenleg folyik az azonosítása.

Három másik alpinista a Meitin gleccser megmászása közben vesztette életét. Egyikük valószínűleg lezuhant, és társait is magával rántotta – áll a rendőrség közleményében. A hegymászók több száz méter zuhantak, és esés közben sziklákhoz csapódtak.

Az ötödik hegymászó a Petit Mont-Collonról mászott lefelé, amikor mintegy húsz métert zuhant, és a baleset helyszínén életét vesztette – közölték a rendvédelmi erők. A térségben a szezon kezdete óta tizenhárman haltak meg hegymászás közben balesetekben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.