„Többé nincsenek gyenge csapatok”

A címvédő Brazília Venezuela elleni mérkőzéséhez hasonlóan a B-csoport másik találkozóján, a Paraguay–Ecuador összecsapáson sem született gól a 43. labdarúgó Copa America vasárnapi játéknapján.

MNO
2011. 07. 04. 7:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Neymarral, Patóval és Robinhóval rohamozó brazilok az első vasárnapi meccsen elmaradtak a várakozásoktól. Az első félidőben ugyan egyértelműen jobbak voltak riválisuknál, Pato a kapufát is eltalálta, s a szünet előtt nem sokkal kezezés miatt büntetőt is kaphattak volna, a fordulás után már a venezuelaiak is bátrabban játszottak, s valamivel kiegyenlítettebbé vált a meccs. „Azt hiszem, többé nincsenek gyenge csapatok, mindenkinek van esélye” – nyilatkozta röviden az egész mezőny leggyengébbjének tartott Venezuela elleni meccs után Julio Cesar, a brazil csapat kapusa.

A B-csoport másik „favoritja”, Paraguay szintén nem bírt ellenfelével. Noha a tavalyi világbajnokságon negyeddöntős együttes uralta az Ecuador elleni meccset, helyzeteit nem tudta gólra váltani.

B-csoport, 1. forduló: Paraguay–Ecuador 0-0.

Korábban közölt eredmény: Brazília–Venezula 0-0.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.