Többen belehaltak a hőségbe

A legkevesebb 13-an életüket vesztették annak a rendkívüli hőhullámnak a következtében, amely az Egyesült Államok belsejéből terjeszkedve szerdára elérte az ország keleti partvidékét.

MNO
2011. 07. 20. 20:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A meteorológiai szolgálat által meghirdetett hőségriadó az Egyesült Államok lakosságának csaknem felét érinti, több mint 30 államban 141 millió ember fenyeget a túlhevülés veszélye. A keleti parti városokban szerdán 35 fok körüli hőmérsékleteket mértek, de a hőség csütörtökre megközelíti a 38 fokot. Némi enyhülést várhatóan csak a vasárnap hoz majd. Washingtonban szerdán a csúcshőmérséklet meghaladta a 46 fokot. Dél-Dakota államban 1500 szarvasmarha hullott el a hőség miatt, Iowa keleti részén pedig felhólyagosodott a 380-as autópálya.

A páratartalom által is befolyásolt hőségérzetindex a meteorológiai szolgálat szerint több helyen elérte az 55 fokot. A kánikula legnagyobb veszélye, hogy éjjel sem enyhül, Chicagóban például a legalacsonyabb napi hőmérséklet nem süllyedt le 25,5 fok alá, ami rekordot jelent a „szeles városban”. Több nagyvárosban megnyitották a közintézmények légkondicionált helyiségeit a hőség elől menekülők előtt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.