Történelmi uruguayi siker a Copa Américán + Képek

<p>Tizenötödször ült fel Dél-Amerika trónjára az uruguayi labdarúgó-válogatott, miután a Buenos Aires-i fináléban 3-0-ra legyőzte Paraguay legjobbjait a Copa Américán. Óscar Washington Tabárez tanítványai Suárez góljával vezettek, majd Forlán mindkét félidő végén betalált, így a kék-fehér együttes 16 év szünet után ünnepelhetett aranyérmet a szubkontinens-bajnokságon.</p>

Pintér Patrick
2011. 07. 24. 21:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alaposan ráijesztett a paraguayi válogatottra Uruguay, az első percekben alig engedték át a Santanát eltiltás, Santa Cruzt pedig sérülés miatt nélkülöző piros-fehér csíkos együttest a félpályán. A második percben egy jobb oldali szögletrúgást követően Lugano előrevetődve fejelt kapura, ám a gólvonal előtt Ortigoza kézzel belepaskolt a labdába, ám a brazil Fagundes játékvezető nem vette észre a nyilvánvaló szabálytalanságot, s továbbot intett. Sokat elmond az uruk fölényéről, hogy a nyolcadik percben már 5-0 volt a szögletarány Forlánék javára. Nem is maradt következmények nélküli ez a fölény, a 12. percben Suárez lövése a kapufáról a hálóba jutott, ezzel vezetett Uruguay (1-0).

Paraguay szinte rögtön egyenlíthetett volna, ám Haedo Valdez emelése fölé szállt. Ezt követően egyre jobban átvette az irányítást a Marino-féle gárda, de ez az egész mérkőzésre meddőnek bizonyult, hiszen komoly gólhelyzetet nem tudtak kialakítani Muslera kapuja előtt. Sőt a Forlán–Villar különmeccs csattanójaként (a paraguayi kapus kétszer is bravúrral mentett az Atlético Madrid csatárával szemben) a 2010-es világbajnokság legjobbja, Arévalo Ríos labdaszerzését és passzát követően a hálóba bombázott (2-0).



Ezzel tulajdonképpen el is dőlt a mérkőzés, hiszen Paraguay képtelen volt gólhelyzetig jutni, csupán Haedo Valdez felső lécet érintő lövése illik mégis a felsorolásba az 54. percből. A végén Forlán újra megrázta magát, s az utolsó percben, Suárez indítását követően Villar mellett a kapuba gurított (3-0). Uruguay 16 év után, története során 15. alkalommal lett a dél-amerikai szubkontinens legjobbja.









(Fotók: Reuters)

URUGUAY–PARAGUAY 3-0 (2-0)
Buenos Aires, Monumental-stadion, 65 000 néző. Vezette: Fagundes (brazil).
Uruguay: Muslera – Maxi Pereira, Lugano, Coates, M. Cáceres (Godín, 89.) – D. Pérez (Eguren, 70.), Arévalo Ríos, Álvaro Pereira (Cavani, 64.), González – Suárez, Forlán. Szövetségi kapitány: Óscar Tabárez.
Paraguay: Villar – Verón, Da Silva, Marecos, Piris – Vera (H. Pérez, 65.), V. Cáceres (Estigarribia, 65.), Riveros, Ortigoza – Haedo Valdez, Zeballos (Barrios, 77.).
Gólszerző: Suárez (12.), Forlán (42., 90.).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.