Tovább trükköző üzletláncok

A tisztességtelen forgalmazói magatartásról szóló törvény tavaly év végi módosítása nyomán némi javulás tapasztalható az üzletláncok beszerzési gyakorlatában, ám a kormánynak még korai lenne hátradőlni, a multinacionális üzletláncok továbbra is trükkök tucatját vetik be a hazai termelők és beszállítók kárára.

Magyar Nemzet
2011. 07. 05. 3:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már tapasztalhatunk bizonyos jó irányú törekvéseket a multinacionális kereskedőláncok egyes tagjaitól arra, hogy végre a hazai beszállítókkal is partnerként viselkedjenek, ám a trükközés továbbra is jelen van a rendszerben – jelentette ki megkeresésünkre Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke, az Országgyűlés fideszes alelnöke. A lapunkat megkereső termelők több olyan módszerről is beszámoltak, amivel a hazai termékeket a multiláncok versenyhátrányba hozzák a külföldiekkel szemben, illetve ezzel együtt megnehezítik a magyar gazdálkodók terményértékesítését – írja a keddi Magyar Nemzet, melyből további információkat is megtudhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.