Túl a 181 milliárd forinton

Átlépte az egymilliárd dolláros (181 milliárd forintos) globális jegybevételt A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken című film – jelentette be a Disney filmstúdió a hét végén.

MNO
2011. 07. 04. 8:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kalózsorozat három dimenzióban forgatott negyedik epizódja, amelyet május 20. óta vetítenek, már a második legjövedelmezőbb produkció A Karib-tenger-filmek közül, de elemzők szerint hamarosan befogja a Holtak kincse című, 2006-ban forgalmazott részt, amely 1,066 milliárd dollárral zárta a kasszát.

Az Ismeretlen vizeken ugyan az észak-amerikai piacon jegyeladás szempontjából a többi rész mögött kullog, ám nemzetközi bevétele tekintélyes: a hét végén már 756,1 millió dollárra (137 milliárd forintra) rúgott, amivel az Avatar (2,2 milliárd dollár) és a Titanic (1,24 milliárd dollár) mögött minden idők harmadik legnagyobb külföldi jegybevételét mondhatja magáénak. A Johnny Depp főszereplésével, Rob Marshall rendezésében készült produkciót világszerte 58 térségben forgalmazza a Disney.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.