Turistákat menekítettek az erdőtűz elől

A péntekre virradó éjszaka 200 turistát és 30 helybéli lakost kellett kitelepíteni a horvátországi Brac-szigeten, ahol kiterjedt erdőtűz tombol – közölte a horvát katasztrófavédelmi szervezet (DUZS).

MNO
2011. 07. 15. 7:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az éjszaka a tűzoltók minden erőt a három legveszélyeztetettebb településre – Milna, Bobovisca és Lizisca – irányították, hogy megvédjék a lakosokat és értékeiket. A lángok 2300 hektáros területen pusztítanak, a horvát sajtó fényképes beszámolói szerint közvetlenül veszélyeztetve lakott területeket is.

Csütörtökön délután lobbant lángra a fenyőerdő a Blace-öbölben, ahol hajnalban 150 tűzoltó 35 járművel próbált megküzdeni a tűzzel. A helyi hivatásosok és önkéntesek mellett Splitből és Zárából (Zadar), valamint Dubrovnik-Neretva megyéből is vezényeltek egységeket a szigetre, s már tíz repülőgéppel, két helikopterrel, továbbá egy tűzoltóhajóval próbálják eloltani az erős szél miatt is terjedő lángokat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.