UD-ügy: illusztris társaság gyűlt össze a vádlottak padján + Videó

Illusztris társaság gyűlt össze az UD-ügy szerdai tárgyalásán: Dávid Ibolya, Herényi Károly, Tóth Károly és Szilvásy György is a vádlottak padján ült. A bűntetőper egyébként az adatvédelmi biztos meghallgatásával folytatódott, aki kijelentette, hogy jogellenes volt a kiszivárogtatás – olvasható a Hír Televízió oldalán.

MNO
2011. 07. 06. 9:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogellenes egy jogszerűen lehallgatott anyag továbbkezelése, ha jogszerűtlenül szivárogtatták ki – jelentette ki a Pesti Központi Kerületi Bíróságon az adatvédelmi biztos, Jóri András. Ezt annak kapcsán mondta el, hogy Herényi Károly az UD Zrt. lehallgatási anyagának leiratát odaadta Tombor Andrásnak. A bíróságon vita folyik arról, hogy ez a dokumentum anonimizált volt-e. A volt MDF-es vezetők azt állítják, hogy anonimizált anyagot juttattak el Tomborhoz, míg ő egy olyan dokumentumot csatolt a nyomozati iratokhoz, melyek tartalmazzák a neveket – jelentette a hírTV helyszíni tudósítója. Egy telefonbeszélgetés anonimizált leirata akkor tartalmaz személyes adatot, ha az abban szereplők személye nyilvánvalóan beazonosítható – hangzott el.

Adatvédelmi szempontból nem aggályos, hogy kiosztották a nemzetbiztonsági bizottság ülésén a titkosszolgálatok által lehallgatott telefonbeszélgetés hanganyagát – mondta el Jóri. Ugyanakkor hozzátette, hogy szerencsésebb lett volna, ha csak lejátsszák az anyagot.

Dávid Ibolya kedden tagadta bűnösségét, a vádiratot koncepciósnak minősítette. Az MDF volt elnökét, valamint Herényi Károlyt, Tóth Károlyt és Szilvásy György volt titokminisztert személyes adattal való visszaéléssel, illetve Dávid Ibolyát még kényszerítéssel is vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.