Ugró Miklós: Hírek és tények

MNO
2011. 07. 06. 7:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

De térjünk vissza a „komoly” hírekhez és hírműsorokhoz, a celebekről szóló tudósítások többsége amúgy is reklám és/vagy kitaláció, szemben a közszolgálati hírekkel, amelyek szóról szóra megbízhatók. Például azt mondta múltkor az m1 híradójának műsorvezetője, hogy vízi mentésre használják a Balaton leggyorsabb hajóját, amelyik tíz perc alatt bárhova odaér. Feltételezve, hogy ez a „bárhova” csak a Balaton vízfelületére vonatkozik, a hajónak 200 kilométernél nagyobb óránkénti sebességet kell elérnie, ami vízi jármű esetében nem lehetetlen ugyan, de semmiképpen nem javasolt, mert ön- és közveszélyes. Így nem tudtunk felhőtlenül örülni a Balaton újonnan szolgálatba állított, leggyorsabb hajójának, mert hiába a tiszteletre méltó, nemes szándék, a respektábilis teljesítmény, ha a célnak nem felelhet meg, hiszen több bajjal járna, mint haszonnal.

(Magyar Nemzet, 2011. július 6.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.