Ugró Miklós: Politikai inkontinencia

MNO
2011. 07. 05. 7:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ugró Miklós: Jellemző, hogy maga Gyurcsány, aki a beszéd nyilvánosságra kerülése után arra hivatkozott, hogy a maga részéről így vetett véget a hazudozásnak a politikában, letagad egyes szakaszokat. Néhány napja a parlamenti bizottság előtt „teljesen őszintén” bevallotta: nem voltak trükkök a magyar gazdaságban az ő kormányzása idején. Mintha az őszödi beszéd hírhedt mondatát nem is ő mondta volna: „Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük”. Most, a trükkök említésére, Gyurcsány rágalmakat emleget. A volt miniszterelnök jellemrajzához álljon itt egy újabb adalék. 2004 novemberében, alig két hónapos kormányfőként így szónokolt az EU szabályairól: „Rugalmasan értelmezzük a szabályokat, időnként van elég vastag bőr a képünkön, hogy tudatosan nem alkalmazzuk egyik-másik szabályt.” Valóban roppant vastag bőr van a képén. Ezt anélkül is tudjuk, hogy valamelyik párttársa, családtagja, borbélya kiszivárogtatta volna.

(Magyar Nemzet, 2011. július 5.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.