Ugró Miklós: Relatív örömök

MNO
2011. 07. 04. 7:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jellemző, hogy Gyurcsányban fel sem merül, hogy pártja pontos, korrekt, tisztességes tagnyilvántartást vezetne, s az alapján szervezte a pártszavazást. Persze egy olyan pártról, amelyik a választási csalást demokratikus alapjognak tekinti, s amelyiknek maga Gyurcsány is évekig az elnöke lehetett, naiv ötlet lenne feltételezni, hogy most hirtelen minden ok, jel, átmenet nélkül a becsület útjára lépett, és tiszta választásokat fog szervezni. Ha így cselekednék, megtagadná a hitét, a múltját, az önazonosságát, s szülessék bármilyen végeredmény, sikertelennek érezné ténykedését. Így viszont a siker garantált a győztesnek és a vesztesnek egyaránt, bár nehéz megmondani, hogy a két fél közül melyik minek tekintendő.

(Magyar Nemzet, 2011. július 4.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.