Új stadion, új álmok

A nyári szünetben a stadiont felújítják Pakson, így a labdarúgó NB I legutóbbi ezüstérmese, az MVM Paks csapata kicserélt gyepszőnyegen s új székekkel felszerelt lelátó előtt játszhatja majd hazai meccseit a 2011/2012-es bajnoki idényben.

MNO
2011. 07. 05. 15:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az együttes idénynyitó keddi sajtótájékoztatóján Balog Judit, a klub egyik ügyvezetője beszélt a stadionban elvégzett s még zajló munkálatokról, melyek során a centerpálya teljes gyepszőnyegét már kicserélték, a főlelátóra új székeket szerelnek fel, így a csapat színéhez passzoló zöld és fehér ülőalkalmatosság várja majd a drukkereket a bajnoki rajton, a vendégszektor pedig 1100 fő befogadására lesz alkalmas az eddigi 650 helyett.

Az eseményen Kis Károly vezetőedző beszélt csapatáról, jelezte, játékosaival bizakodva várja a jövő hét végi bajnoki rajtot, mert az elmúlt időszakban a tervezett munkát elvégezték, azt ugyanakkor hangsúlyozta, az eredmények adnak majd választ arra, hogy a felkészülés valóban sikeres volt-e.

Vegyesek az érzések

A múlt héten játszott történelmi Európa Liga-selejtezőről a szakember vegyes érzéseiről beszélt, mert ugyan örül az Andorrában kivívott idegenbeli 1-0-s győzelemnek, ám a játékkal már közel sem volt elégedett. Ugyanakkor a győzelmet és a biztos továbbjutást elvárja tanítványaitól a csütörtöki székesfehérvári mérkőzésen. A bajnoki célkitűzések közül a legfontosabb az edző szerint, hogy játékban fejlődjön a csapat, ellenkező esetben csalódott lenne. Kiderült, a klubvezetés helyezésre vonatkozó célt nem nevezett meg, ám Kis Károly jelezte, a bajnokság mellett a Ligakupában és a Magyar Kupában is szeretnének maradandót alkotni.

„Tavaly utóbbi sorozatban kevésbé szerepeltünk jól, idén szeretnénk a lehető legtovább jutni az MK-ban” – mondta a szakvezető. Éger László csapatkapitány egyik nagy álma megvalósulásának nevezte, hogy nevelő együttesével kiléphetett az európai kupaporondra. A 34 éves védő már rutinos kupaszereplőnek számít, hiszen korábban a Debrecennel még a Bajnokok Ligája selejtezőjében is pályára léphetett – többek között az „Álmok színházának” nevezett manchesteri Old Trafford Stadionban is.

„Mindenki látja, hogy milyen magasra jutottunk. Nem lesz könnyű felülmúlni mindezt” – mondta Éger.

A sajtótájékoztatón kihirdették a klub internetes oldalán rendezett szurkolói szavazás végeredményét, mely szerint Böde Dániel volt az előző idényben a csapat legjobbja, s mellette Bartha László és Csernyánszki Norbert végzett még a képzeletbeli dobogón. „Bárki megérdemelte volna, hiszen a csapatból többen is jó teljesítményt nyújtottak az előző szezonban” – mondta Böde Dániel, aki emlékplakettet vehetett át Haraszti Zsolt és Balog Judit ügyvezetőktől.

A Paks csütörtökön játssza az Európa Liga-selejtező visszavágóját az andorrai UE Santa Coloma ellen. A találkozó 20 órakor kezdődik a székesfehérvári Sóstói Stadionban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.