Új szennyvíztisztító uniós támogatásból

Az Európai Unió támogatásával, kétmilliárd forintos költséggel épül Nyíregyháza II-es számú szennyvíztisztító telepe; a környezetvédelmi létesítmény alapkövét csütörtökön helyezték el a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyhez tartozó Polyákbokorban.

MNO
2011. 07. 21. 11:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Móricz István, a Nyírségvíz Zrt. vezérigazgatója az ünnepségen az MTI-nek elmondta: a fejlesztés része annak a 13 milliárd forint értékű szennyvíz-elvezetési és -tisztítási programnak, amelyet – pályázat alapján – Brüsszel 10 milliárd forinttal támogat Nyíregyházán, illetve a szomszédos Kálmánházán, Kótajban és Nyírpazonyban. A korszerű szennyvíztisztító mellett közel 1 milliárd forintos költséggel modern komposztáló telep is épül a nyírségi nagyváros határában, illetve mintegy 200 kilométer hosszú vezetékhálózatot is kialakítanak az érintett négy településen, ahol szinte százszázalékossá válik majd a szennyvízelvezetés és -tisztítás.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.