Újra elnyeli Nápolyt a szemét

Nápolyban további kétezer tonna hulladék vár eltakarításra – közölte vasárnap az olasz nagyváros köztisztaságért felelős vezetője.

MNO
2011. 07. 17. 14:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Raphael Rossi közölte, hogy a peremkerületekben továbbra is válságos a helyzet, és a szemét ismét megjelent a város szívében. Ennek egyik oka a hulladék eltakarítására szerződött cég dogozóit képviselő szakszervezet tiltakozása.

Rossi szerint a város köztisztasági hivatala teljes erőbedobással igyekszik elszállítani a szeméthegyeket, a nap 24 órájában dolgoznak a hivatal alkalmazottai és járművei, de most már a környezetszennyezés rémképe is felsejlett. A környező szeméttelepek megteltek, és nincs hol elhelyezni a hulladékot.

Nápoly új polgármestere, Luigi de Magistris, az Értékek Olaszországa (IdV) párt ügyészből lett politikusa, aki a májusi önkormányzati választáson magabiztos győzelmet aratott jobbközép ellenfelével szemben, azt ígérte, hogy öt nap alatt eltakaríttatja a felhalmozódott háztartási hulladékot, de ígéretét nem tudta betartani.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.