Újra győzött a hotdog-bajnok + Videó

Alig tíz perc alatt 62 hot dogot falt fel, ezzel – fő riválisa távollétében – megvédte címét a függetlenség napi bajnokságon a kaliforniai Joey Chestnut, aki így már ötszörös győztese a híres New York-i hotdog-evő megméretésnek.

MNO
2011. 07. 05. 9:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai férfi mutatott már fel jobb teljesítményt is, 2009-ben 68 hot dogot pusztított el 10 perc alatt a hagyományosan Cony Islanden rendezett versenyen. „Azért jöttem, hogy nyerjek, ez sikerült is” – mondta elégedetten a 27 éves, 98 kilós bajnok. „Jól vagyok” – fűzte hozzá azután, hogy lenyelt egy marok gyógyszert emésztési zavarok ellen.

Chestnut legnagyobb riválisa, Takeru Kobayashi az idén nem vett részt a versenyen, mert jogi vitája támadt a szervezőkkel. A japán férfi versenyen kívül 69 hot dogot gyűrt le hétfőn versenyfeltételek mellett.

A hétfői bajnokságon első ízben mérték össze önálló szekcióban éhségüket a nők, végül egy koreai–amerikai versenyző, Sonya Thomas diadalmaskodott: a veresenyevések „fekete özvegyeként” ismert nő 40 hot dogot falt fel. A második helyezett csak 29 darabbal bírt el.

A férfi és a női verseny győztese egyaránt 10-10 ezer dollárral gazdagodott. A férfiak mezőnyében pekingi és hongkongi versenyző is asztalhoz ült, ők „selejtezőn” nyerték el a részvételi jogot. A hotdog-evő bajnokságon 17 férfi és 9 nő próbált szerencsét.

A híres bajnokság döntőjét áprilistól zajló helyi versenyek győzteseinek részvételével rendezik. Az első bajnok 1916-ban még csak egy tucat hot doggal birkózott meg. Legendák szerint az első versenyt négy bevándorló szervezte, hogy így döntsék el, ki a leginkább amerikai.



(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.