Újra lecsaphat a T-rex

A Jurassic Park negyedik részének forgatására készül Steven Spielberg. A rendező a vasárnap zárult San Diegó-i Comic-Con fesztiválon örvendeztette meg a rajongókat az újabb őslényes film tervével.

MNO
2011. 07. 25. 9:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Megvan a történet. Egy írónk dolgozik a forgatókönyvön, és szerintem belátható időn belül, a következő három-négy évben látni fogjuk a Jurassic 4-et” – jelentette be Spielberg. A Jurassic Park 1993-ban hódította meg a nézőket. A Michael Crichton regénye nyomán született produkció arról szólt, hogy fosszíliából nyert DNS segítségével hoztak létre őslényparkot, ám a különleges „szafaripark” látogatói nem élvezhették a tudomány csodáját, mert a vérszomjas ragadozók űzőbe vették őket. A film 915 millió dolláros globális jegybevételt hozott a világ mozijaiban, és két folytatás készült hozzá.

Csaknem húsz évvel később a raptorok megint nyalogatják a szájuk szélét, és – a rajongókkal szemben – nyilván nem pattogatott kukoricát ropogtatnak majd a moziban. Spielberg a Tintin kalandjai – Az egyszarvú titka című kalandfilmjével érkezett a Comic-Con show-ra. A belga Herge világhírű képregény-sorozatából készült film főhőse egy ifjú újságíró, aki hűséges kutyájával izgalmas rejtélyeket old meg. A fesztiválon az Amerikában decemberben, Magyarországon november elején a mozikba kerülő produkció néhány részletét láthatta a közönség.

A Tintin kapcsán Spielberg elmondta, hogy hat éve dugta össze a fejét rendezőkollégájával, Peter Jacksonnal. A filmet a legújabb digitális kameratechnikát felhasználva és a James Cameron Avatarjához kifejlesztett eszközöket alkalmazva forgatták, a megvalósításban Jackson producerként működött közre. A popkultúra idei nagyszabású mustráján, amely nemcsak a képregények hagyományos vására, hanem a hollywoodi álomgyár felvonulása is, Spielberget, az E.T. – A földönkívüli és a Harmadik típusú találkozások rendezőjét a tudományos fantasztikus filmek terén kimagasló alkotókat elismerő Inkpot Díjjal tüntették ki.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.