Újra van Top 20-as játékosunk

Újra a világ legjobb húsz játékosa között szerepel Almási Zoltán sakknagymester.

MNO
2011. 07. 01. 17:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazai szövetség pénteki tájékoztatása szerint a versenyző a július 1-től érvényes világranglistán a 19. helyet foglalja el, kilenc ponttal megelőzve Lékó Pétert, aki a 25. pozícióban szerepel. Almási az elmúlt két hónapban nyolc játszmát vívott, összesen hét Élő-pontot gyűjtött, ezzel jelenleg 2726 pontja van.

„Áprilisban Azerbajdzsánban játszottam egy erős versenyen, és az ott elért eredmény alapján sikerült nyolc pontot gyűjtenem. Korábban, úgy 15 évvel ezelőtt már a 17. helyen is álltam, tavaly májusban pedig 20. voltam – mondta Almási, majd hozzátette: – A játék továbbra is jól megy, érzem, jó formában vagyok és remélem, ez Kínában is így lesz a júliusi csapat-világbajnokságon. Mivel a világ kilenc legerősebb csapata és Afrika legjobbja lesz ott, ezért jóval erősebb versenynek számít, mint az olimpia. Bízom benne, hogy nekünk fog jól kijönni a lépés, a csapatunk most nagyon erős, ráadásul közös edzőtáborban is készülhettünk. Azt azonban sajnálom, hogy Berkes Ferenc nem tud eljönni, hiányozni fog a csapatból.”

A magyar válogatott Lékó, Almási, Polgár Judit, Balogh Csaba és Erdős Viktor összeállításban szerepel majd a kínai Ningpo városában július 16. és 26. között sorra kerülő vb-n.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.