Válogatott játékos a török bundaügyben

A vasárnap és hétfőn őrizetbe vett 59 ember közül kedden 12 embert hallgat ki az ügyészség Isztambulban a török bajnok Fenerbahcéhoz köthető, vasárnap kirobbant bundabotránnyal kapcsolatban.

MNO
2011. 07. 05. 14:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyi hírügynökség szerint a 12 személy között van a Fenerbahce május végén igazolt nigériai válogatott játékosa, a legutóbbi két szezonban a Karabüksportot erősítő Emmanuel Emenike is. A kihallgatások után a helyi bíróság dönt arról, hogy vád alá helyezi-e őket s elrendeli-e a letartóztatásukat.

A török rendőrség vasárnap kezdte meg akcióját, s őrizetbe vette többek között Aziz Yildirimet, a Fenerbahce elnökét s a klub öt másik elöljáróját. A gyanú szerint ugyanis az isztambuli együttes vezetői az ellenfelek játékosait fizették le, hogy csapatuk számára megfelelő eredménnyel záruljanak a bajnoki meccseik. A Fenerbahce májusban 18. bajnoki címét nyerte meg úgy, hogy az utolsó játéknapon biztosította be végső sikerét.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.