Vannak, akik jól jártak a zavargásokkal

Térségi szomszédaihoz képest nyugodt politikai helyzetéből profitál Abu-Dzabi: az idei első öt hónapban 10 százalékkal nőtt a turisták száma a tavalyi megfelelő időszakhoz képest, míg a szállodák bevétele 6 százalékkal emelkedett.

MNO
2011. 07. 04. 18:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Arab Emírségeket – a világ harmadik olajexportőrét – nem sújtotta a bahreinihez, ománihoz vagy jemenihez hasonló politikai nyugtalanság, így nyugalma a térség nyugtalanságának kontrasztjaként vonzza a közel-keleti régió iránt érdeklődő látogatókat. A szállodák bevétele az első öt hónapban 1,9 milliárd dirhamra (517 millió dollár) nőtt, a csökkenő szobaárak ellenére is, míg az átlagos szállodai foglaltság 71 százalékra ugrott, 10 százalékos erősödéssel a tavalyi megfelelő időszakhoz viszonyítva.

Abu-Dzabi, amely az emírségek gazdaságának 55 százalékát adja, dollármilliárdokat fektet az idegenforgalomba, amelyet gazdasága olaj melletti diverzifikálása miatt fejleszt. A látogatók nemzetiség szerinti megoszlásában a britek vezetnek, számuk 17 százalékkal nőtt a tavalyi első öt hónaphoz képest, több mint 60 ezerre. A legnagyobb arányú növekedés az orosz turisták számában mutatkozik: az időszakban számuk 46 százalékkal, 6300 fölé emelkedett. Tavaly 17,6 százalékkal, 1,8 millióra nőtt az Abu-Dzabiba látogató turisták száma. Az érdeklődést az is emelte, hogy mintegy 15 százalékkal csökkent éves szinten az átlagos szobaár.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.